Speciale taarten- en toetjesrestaurants

oktober 21, 2018

Er zijn tegenwoordig talloze restaurants welke gespecialiseerd zijn in één enkel product. Denk aan The Avocado Show in Amsterdam, welke enkel gerechten serveert met als hoofdingrediënt, jawel…de avocado!

Ook is er het knoflookrestaurant Garlic Queen, waar alle gerechten op de kaart worden bereid met deze smaakmaker. Je kunt je diner er zelfs vergezellen van een lekker glaasje knoflooklikeur.

Een ander verrukkelijk concept zijn de speciale taarten- en toetjesrestaurants waar dit artikel over gaat. Want voor veel mensen het beste onderdeel van de maaltijd stiekem toch het nagerecht.

De taart van m’n tante

Op de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam bevindt zich Café – Konditorei De Taart van m’n tante. In dit hysterisch ingerichte restaurant kun je genieten van allerlei soorten zoete of hartige taarten, welke op ambachtelijke wijze gemaakt worden.

Daarnaast serveert De Taart van m’n tante heerlijke koffie, thee en biologische fruitsapjes en is er bij mooi weer een gezellig terras.

Rum Baba Cafe

In Rum Baba Cafe aan de Pretoriusstraat in Amsterdam-Oost serveren ze koffie, thee en heel veel gebak. Slechts een paar deuren verderop kun je in de Bakery & Roastery niet alleen je koffie laten roosteren, maar nog veel leuker: Je ziet er de bakkers aan het werk bij het maken van de heerlijke Amerikaanse cakes en gebak.

En ben je na het zien van al deze baksels nou razend enthousiast geworden en wil je zelf niets liever dan aan de bak? Neem dan eens een kijkje op https://www.jeeigentaart.nl/ om nog meer inspiratie op te doen. Daar lees je namelijk alles over het maken van professionele taarten.

Patisserie Kuyt

In deze patisserie aan de Utrechtsestraat in Amsterdam kun je niet alleen terecht voor het kopen van de meest verrukkelijke baksels en taartjes, maar je kunt er ook meteen heerlijk genieten van je aankoop in de Tearoom.

Dat deze patisserie bijzonder goed is, bewijst wel het predicaat “beste Patisserie van Nederland” dat zij in 2006 kregen. Daarnaast benoemde Het Parool de appeltaart van Patisserie Kuyt uit tot “Beste Appeltaart van Amsterdam”!

Lanskroon

Deze banketbakkerij, tearoom en ijssalon bestaat al meer dan 45 jaar en is gevestigd in hartje Amsterdam. In deze ambachtelijke zaak komen mensen van heinde en ver om de heerlijke Sachtertorte, het sublieme ijs en de beroemde honingwafels te proeven. Echt de moeite waard!

TOET

Bij het Groningse TOET kun je helemaal los gaan op het gebied van toetjes, want hier worden echt alleen maar toetjes gereserveerd. Van hartig tot zoet en van cheesecake met bosbessen en citroen tot een vegan chocoladetaart. Ze bieden voor ieder wat wils.

En voor de liefhebber serveert TOET bij elk taartje en toetje een bijpassende wijn, speciaalbiertje of thee. Er is zelfs een 7 gangen TOET diner. Dus waar wacht je nog op?!

Dessertbar

In een monumentaal pand in hartje Haarlem zit sinds 2011 het gezellige Dessertbar, met een bar van wel zeven en een halve meter. Oké, dit restaurant bied ook de mogelijkheid om ‘normaal’ te lunchen en borrelen, maar het brede scala aan toetjes is zeker de moeite van het vermelden waard!