De beste chefkoks van Nederland

augustus 19, 2018

Nederland staat er goed op in de culinaire wereld de afgelopen jaren en heeft dan ook vele bekende koks en chefs voortgebracht. Ondanks dat dit lang niet altijd het geval was lijken er in de laatste jaren steeds meer bij te komen. Veel van deze chefs verschijnen regelmatig op de televisie met een item in een programma of hun eigen kookprogramma. Vaak runnen zij daarnaast een of meerdere restaurants en schrijven zij bijvoorbeeld kookboeken waarmee anderen ook kunnen leren hoe zij een ster in de keuken kunnen worden. De meeste van deze topkoks genieten vooral veel bekendheid binnen Nederland maar anderen reiken ook tot ver daarbuiten. Lees hieronder gauw verder over de bekendste en beste chefs van ons land.

Sergio Herman

Dit is een van de bekendste koks van ons land. Hij schreef ook verschillende boeken en leerde het vak in eerste instantie van zijn vader. Officieel komt hij uit Zeeland waar hij jarenlang een restaurant runde dat als een van de beste van Europa werd gezien. Dit is een aantal jaren geleden gesloten waarna hij samen met een compagnon een restaurant opende in de Belgische stad Antwerpen.

Pierre Wind

Deze man werd vooral bekend van zijn werk op televisie. Hij werd geboren in Den Haag en gaf ook een aantal kookboeken uit. Wat opvalt is zijn stijl en de bij vlagen excentrieke creaties die hij op tafel zet. Ook is hij druk bezig met gezond eten en het helpen van mensen om steeds gezonder te gaan eten.

Joop Braakhekke

De naam van Joop Braakhekke doet ongetwijfeld bij de meeste mensen al een belletje rinkelen. Helaas is hij een paar jaar geleden overleden, al liet hij een onuitwisbare indruk achter met zijn werk als chefkok. Joop Braakhekke was een van de allereerste koks die in ons land op televisie te bewonderen was met zijn eigen programma. Ook had hij zijn eigen restaurant in Amsterdam genaamd La Garage. Het was een zeer populaire plek onder bekende Nederlands.

Herman den Blijker

Bijna iedereen zal Herman den Blijker kennen. Dit komt niet op de laatste plaats omdat hij op zijn zachtst gezegd een bijzondere verschijning te noemen is. Met de vele tv programma┬┤s die hij maakte werd ook hij een bekende Nederlander die als chefkok begon. Hij maakte niet eens alleen programma┬┤s over koken maar kwam ook in andere soorten shows ruimschoots aan bod aan de zijde van andere celebrities. Wel hadden al deze shows bijna altijd een culinair tintje.

Ron Blaauw

Ron Blaauw wordt gezien als een van de beste of misschien wel de beste kok die ons land kent. Hij had voorheen een restaurant met meerdere Michelin sterren wat inmiddels niet meer open is. Hij is wel andere restaurants begonnen maar heeft besloten dat het behalen van sterren hierbij niet het allerbelangrijkste is.