Restaurant Management Software

december 6, 2021

Een restaurant runnen is niet altijd eenvoudig. Zeker als jouw restaurant hip en happening is, kan het er nog wel eens hectisch aan toe gaan. Multitasken is een must en overzicht kunnen houden een voorwaarde.

Moderne technologie

Niet alle boekhouding hoeft meer op papier, of zelfs met de hand. Tot opluchting van veel bedrijfsleiders en horeca-eigenaren is er met de moderne technologie van tegenwoordig allerlei software beschikbaar om het runnen van een restaurant een klein beetje makkelijker te maken. Dit soort software kun je simpelweg op je computer installeren; een macbook pro 13 inch refurbished of andere pc, zolang je maar een goedwerkende computer hebt die een beetje software aankan, zit je gebakken.

Restaurant Management Software

Er is veel verschillende software op de markt die speciaal ontworpen is voor de horeca. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het is dan ook aan te raden om je goed in te lezen, om zo de software te selecteren met de kwaliteiten die past bij jouw zaak en jouw wensen.

Heb je nog niet eerder het geluk gehad om met restaurant software te mogen werken? Dan is dit een klein voorproefje van wat je van een gemiddeld software programma kunt verwachten.

Digitale Menukaart, ook op de Ipad

Met deze optie kun je snel en simpel een menukaart samenstellen, en op elk willekeurig moment kan je deze wijzigen. Je kunt gemakkelijk je personeel op de hoogte houden van de verschillende items op het menu, en je klanten aan tafel aanlokkelijke foto’s met hoge kwaliteit laten zien waarvan ze acuut beginnen te watertanden. De meeste software geeft de mogelijkheid om productbeschrijvingen toe te voegen, en passende wijnen eraan te koppelen.

Aanpasbaar vloerplan

Is het vaak druk in het restaurant? Moet er nog wel eens wat geschoven worden in de tafelopstelling? Geen probleem, met de juiste software kun je tafels en stoelen eenvoudig verplaatsen, het vloerplan wijzigen via het kassasysteem en last minute reserveringen of grote groepen huisvesten. Verwijder gemakkelijk tafels, of schuif ze juist samen, afhankelijk van de drukte van de dag.

Voorraadbeheer

Het bijhouden van de voorraad hoeft geen moeilijke opgave meer te zijn. De meeste software bieden een speciale applicatie voor voorraadbeheer, waarmee je via het kassasysteem duidelijk zicht houdt op wat er nog is en wat er moet worden aangevuld. Zo kom je nooit meer voor verrassingen te staan.

Communicatie met de keuken

Iedereen die wel eens in een restaurant heeft gewerkt, weet hoe hectisch het er aan toe kan gaan in de keuken. Naast het koken moet het bedienend personeel in en uit lopen om de juiste gerechten op de juiste tijden naar de juiste tafels te brengen. Communication is key, en dat is precies waarbij restaurantsoftware je kan helpen. Door de communicatie tussen de keuken en de vloer te verbeteren, kan de efficiëntie verhoogd worden, waardoor de werkdruk van je personeel vermindert.

Hierbij kun je denken aan een gedetailleerd overzicht van elke bestelling, inclusief afbeeldingen, modificaties en een timer. Bestellingen kunnen met filters snel worden gesorteerd, waardoor je in één klap kunt zien wat er nieuw is, wat er nog in bereiding is en wat gereed is voor servering.