Vloeropties voor in je restaurant

januari 21, 2022

De vloer van een restaurant is de basis van een esthetische inrichting. Daarnaast moet een vloer ook functioneel zijn en veilig voor het personeel en de klant.

Er is veel keuze wanneer je op zoek bent naar de perfecte vloer voor jouw restaurant. Hier zijn enkele keuzes die je kunt overwegen:

Beton

Wat betreft duurzaamheid is gepolijst beton een goede keuze. Het is sterk en eenvoudig te onderhouden, en over vlekken hoef je je niet druk te maken, wat ideaal is voor een druk restaurant.

Tegels

Voor commerciƫle ruimtes zijn tegels een populaire keuze vanwege de waterbestendigheid. Het is makkelijk te onderhouden en een duurzaam materiaal. Tegels gaan niet alleen goed in de keuken en badkamer, maar de juiste tegel doet het ook goed in de eetruimtes.

Hardhout

Een klassieke keuze voor de vloer, met een duurzaam en tijdloos karakter. Het past bij elk ontwerp en is relatief eenvoudig in onderhoud. Om de look van restaurant te veranderen kun je het daarnaast gemakkelijk restaureren.

Tapijt en vloerkleden

Voor een intieme sfeer in je restaurant kun je gaan voor een gezellig tapijt of een sfeervol vloerkleed. Tapijt dempt het geluid en doordat het zacht aanvoelt onder de voeten geeft het de klant het gevoel thuis te zijn. Daarnaast is tapijt goedkoop en kun je makkelijk grondig reinigen. Er bestaan ook tapijttegels, waarmee je een beschadigde plek gemakkelijk kunt vervangen.

Heb je in je restaurant ook een speelhoek voor kinderen, dan kun je hier een vrolijk kindervloerkleed neerleggen, zodat de kinderen lekker kunnen spelen terwijl de ouders op hun gemakje kunnen lunchen of nog een extra drankje kunnen nuttigen.

Neem de tijd om de juiste vloer voor je restaurant uit te zoeken. Denk na over de sfeer die je wil creƫren, en hoe de vloer daaraan bij kan dragen.