Wat zijn de nieuwste eettrends?

oktober 23, 2018

Dat er aardig wat veranderingen plaatsvinden op het gebied van voedsel was al wel duidelijk. Steeds meer mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om vaker vegetarisch te eten, ook wanneer zij niet vegetarisch zijn. Dit is slechts een voorbeeld van de vele eettrends die momenteel gaande zijn. Hieronder vind je nog een aantal dergelijke voorbeelden.

De meeste trends waren al een tijdje aan de gang en zetten zich nu steeds weer verder door. Zo merkt men dat er steeds meer invloeden komen vanuit de Aziatische keuken en dat hierbij ook steeds meer van deze gerechten worden gebruikt. Opvallend genoeg zijn deze qua smaak toch wel een heel stuk anders dan dat wij normaal gesproken gewend zijn.

Een goed voorbeeld hiervan is Pandan. Dit wordt veelal gebruikt in recepten voor bijvoorbeeld toetjes maar zien we nu in steeds meer dingen terug. Hetzelfde geldt voor zeewier en zoete aardappel. Ook dit komt vooral voort uit Aziatische invloeden en wordt steeds meer gebruikt in allerlei andere gerechten die snel aan populariteit winnen. Vaak zijn ze fel van kleur en buiten dat het lekker smaakt is het dan ook ontzettend mooi om te zien.