10 tips om gezond uit eten te gaan

juli 9, 2018

Uit eten gaan met familie of vrienden of romantisch met z’n tweetjes, wie doet dat nou niet graag? Maar als je op je voeding probeert te letten is het vaak moeilijk om ook in het restaurant gezonde keuzes te maken. Behalve een leuke outfit uitzoeken en de juiste schoenen aantrekken
is het ook belangrijk om tijdens een etentje op te letten wat je in je mond stopt. Dat fastfoodrestaurants, vettige pizza’s en gefrituurd eten niet direct de meest gezonde keuzes zijn als je uit eten gaat, spreekt voor zich. Toch zitten er nog heel wat verborgen calorieën in zaken waar je misschien niet direct aan denkt. Hier zijn alvast enkele tips om gezond uit eten te gaan.

 

Voor een etentje heb je misschien de neiging om jezelf uit te hongeren, zodat je meer van de lekkernijen kunt smullen. Maar dat is een slecht idee want zo zul je meer eten en ook vaak ongezondere keuzes maken, zo is je brein nu eenmaal geprogrammeerd. Als je al met een groot hongergevoel aan tafel zit, zul je ook meer eten van het broodmandje dat al op tafel staat, met een flinke laag boter, en dat zijn calorieën die je kunt vermijden. Dat witte brood, de broodstengels of andere hapjes die je vooraf krijgt, bevatten vaak calorieën waar je lichaam niets aan heeft. Probeer dus vooral een lekker en evenwichtig gerecht te kiezen en beperk de ongezonde hapjes. Heb je toch al honger en moet je nog wachten op je gerecht? Probeer dan het hongergevoel tijdelijk te onderdrukken met een flinke slok water. Het is ook een goed idee om een gezond restaurant uit te kiezen, of in ieder geval een restaurant waar ook gezonde opties worden geserveerd. Op het internet kun je vaak de menukaart al bekijken, wat het kiezen van het perfecte adres alvast makkelijker maakt. En vergeet ook niet dat alcohol heel veel calorieën bevat!