Wat is de KHN?

juni 27, 2018

De afkorting KHN staat voor Koninklijke Horeca Nederland. Je hebt vast weleens een sticker met het blauwe logo en het kroontje naast de deur van een restaurant of café zien prijken. Dit betekent dat deze horecagelegenheid lid is van de KHN.

Dit is dan ook de grootste branche vereniging voor de horeca die ons land rijk is. Er zijn inmiddels meer dan 20000 ondernemers die zich begeven in de horeca, aangesloten bij deze vereniging die hun belangen behartigd.

Koninklijke Horeca Nederland is op vele vlakken actief en zet zich uitgebreid in voor de horecaondernemer. Dit doen zij op verschillende manieren. Zo kunnen leden bij hun terecht wanneer zij raad nodig hebben of graag bepaalde dingen weten. Maar ook voor het opdoen van de nodige inspiratie staat de KHN klaar voor de leden.

Men zet zich ook in omtrent de wet en regelgeving in de horeca. Dit geldt zowel voor wetten die hier betrekking op hebben in Nederland als ver daarbuiten zoals in heel Europa. Wanneer er een wet dreigt te komen waar de leden het totaal niet mee eens zijn, kun je er dus vanuit gaan dat Koninklijke Horeca Nederland zich hiermee gaat bemoeien. Zelfs al moeten zij zich hiervoor in de Europese politiek in Brussel mengen. Maar ook in Nederland zal men indien nodig druk uitoefenen op de beleidsbepalers.

Hoe kun je lid worden?

Een ondernemer die zich graag aan wil sluiten bij de KHN kan hier zeker voordelen uithalen. Het neemt het nodige werk uit handen en het is goed om te weten dat je altijd ergens terecht kunt wanneer je een zakelijk probleem of gewoon een vraag hebt. Er zijn verschillende soorten lidmaatschappen. De kosten van een normaal lidmaatschap zijn afhankelijk van de grootte van de onderneming. Zo is dit duurder voor een hotel met vele kamers dan voor een klein restaurant. Dit is natuurlijk ook logisch, aangezien dit vaak ook meer werk oplevert. Daarbij mag wel vermeld worden dat zo’n lidmaatschap de ondernemer op meerdere manieren kosten kan doen besparen. Hiervoor krijg je dan ook volop tips en hulpmiddelen aangereikt.

Het is wat dat betreft goed dat er een dergelijke organisatie als de Koninklijke Horeca Nederland is. Zowel in het verleden als het heden hebben zij belangrijk werk verricht en dit zullen zij ook zeker blijven doen. Door zich altijd in te zetten in het belang van zowel de kleine als grote ondernemer en de horeca in het algemeen, zal dit de branche uiteindelijk alleen maar ten goede komen. Lid worden van de KHN is zeker niet ongewenst voor een horecaondernemer. Dit geldt al helemaal wanneer het je allereerste klus in de horeca betreft en wanneer je nog veel over het vak kunt en wilt leren.