Het Finse sneeuw & ijs restaurant

juli 12, 2020

Brrrr! Dit artikel gaat over een ijskoud restaurant, waar je met dikke winterjassen aan kunt genieten van een aantal heerlijke gerechten. Het restaurant is ‘dicht’ tijdens het zomerseizoen door gebrek aan sneeuw en ijs. Gedurende het winterseizoen – vanaf begin december t/m eind maart – is het restaurant dagelijks geopend. Het sneeuw- en ijsrestaurant maakt deel uit van de zogeheten Snowman World in het Finse Lapland.

Welkom in Fins Lapland

Snowman World is gelegen bij het stadje Rovaniemi, dat in het noorden van Finland ligt. Lapland, het land van de Sami-bevolking – rendierhouders van oudsher – behelst zowel het noordelijke deel van Zweden als het noordelijke deel van Finland. Rovaniemi wordt beschouwd als de hoofdstad van Lapland en ligt op de poolcirkel. Er wordt wel beweerd dat de kerstman hier oorspronkelijk vandaan komt. Ook is de kans zeer groot dat je hier het noorderlicht kunt spotten. Kortom, Snowman World is een winters sprookjesparadijs voor het hele gezin.

Het interieur

Het restaurant, dat van sneeuw en ijs gemaakt is en dus op een enorme iglo lijkt, bevat ijs- en sneeuwsculpturen, maar geen vierkante of Ronde Spiegels zoals je die vaak tegenkomt in gangbare restaurants. De tafels en stoelen in het iglo-restaurant zijn echter niet van sneeuw en ijs gemaakt, maar van hout. Warme kleding is onontbeerlijk in dit ijskoude restaurant!

De gerechten

Er worden vier verschillende drie gangen menu’s aangeboden. Het Arctische Zee Menu bestaat uit onder meer krabsoep en gegrilde zalm uit de Arctische Oceaan. Het Wild Lapland Menu bevat soep van versgeplukte bospaddestoelen en gegrild rendiervlees in een heerlijke saus. Het Nordic Nature Menu begint met wortelsoep gevolgd door diverse soorten wortelsoorten die gerookt geserveerd worden. Alledrie menu’s kennen hetzelfde nagerecht: heerlijke bosbessen met pure chocola, vergezeld van koffie of thee. Het vierde menu is het Kindermenu, dat onder meer wortelsoep, gepureerde aardappelen en kipfilet omvat.