Met kinderen naar het restaurant

mei 22, 2019

Lekker met het hele gezin uit eten is altijd een belevenis. Even quality time voor elkaar, lekker verwend worden met een heerlijke maaltijd en je hoeft ook nog eens niets op te ruimen. Heerlijk toch? Als de kinderen nog wat kleiner zijn, kan het ook een bron van ergernis worden als je niet met een aantal zaken rekening houdt. Hoe ouder ze worden, hoe makkelijker het wordt, maar ook dan kunnen ze nog weleens verveeld raken aan tafel. Als de volwassenen even met elkaar willen praten tijdens het eten, is het fijn als de kinderen zich ook kunnen vermaken.

Ga op tijd

Hoe jonger de kinderen, hoe eerder op de avond je beter kunt gaan eten. Je kunt dan vaak een fijn plekje uitkiezen en de kinderen houden het wat langer vol. Als je te laat gaat, zijn ze al vermoeid, eten ze weinig en gaan ze waarschijnlijk ook nog zeuren. Reserveer in ieder geval een tafel, het is nog vervelender als je niet terecht kunt met je kind. Als het lekker weer is, is het natuurlijk ook heerlijk om op het terras te zitten. Hier is het toch minder erg als de frietjes op de grond vallen. Daarbij is het meestal iets rumoeriger en valt het geluid van de kinderen minder op. Er valt vaak ook meer te zien en daar houden kinderen wel van.

Neem het een en ander mee

Het is sowieso verstandig om het een en ander mee te nemen naar het restaurant. In ieder geval een reserve setje kleding. Het is natuurlijk heel vervelend als er gelijk al aan het begin een glaasje limonade over dat mooie nieuwe setje van https://kidsbrandstore.nl/ heen gaat. Maar het is nog vervelender als ze de hele avond in natte kleding moeten zitten. Neem ook wat te kleuren of te lezen mee, of een tablet voor het digitale plezier. Vergeet ook de oordopjes niet als je kind graag filmpjes kijkt of muziek luistert.

Lekker of niet lekker?

Als je ergens een tafel reserveert, kijk dan vooraf even op de website op het menu of er ook iets tussen staat voor de kinderen. Het valt misschien een beetje tegen als ze alleen die hele dure biefstuk lusten. Neem vooraf thuis ook even wat tafelmanieren door, dat kan nooit kwaad en dit is er een mooie gelegenheid voor. Beloof je kind een heerlijk toetje als hij of zij zich ook een beetje aan die tafelmanieren houdt. Of is dat gemeen?

Tijd voor elkaar

Uren tafelen wordt vaak wat lastig met kleine kinderen, dus maak er een niet een al te lange sessie van. Of kies een restaurant waar ze een speciale speelhoek voor de kinderen hebben, dan houden ze het meestal wel een poosje vol. Maar het is natuurlijk ook leuk om even tijd voor elkaar te nemen terwijl jullie genieten van het eten. Thuis is het leven vaak al hectisch genoeg en nu heb je alle tijd om eens te informeren hoe het met elkaar gaat.