Dure Nederlandse restaurants

februari 15, 2019

Dat een restaurant zeer goed is wil natuurlijk lang niet altijd zeggen dat dit dan ook gelijk het meest prijzige is of andersom. Een duur restaurant kan namelijk ook enorm tegenvallen voor sommigen. Maar vaak kan toch wel gesteld worden dat deze twee factoren nauw aan elkaar verbonden zijn. Een zeer duur restaurant wat kwalitatief te wensen overlaat zou anders immers erg snel de deuren kunnen sluiten. Nederland kent een aantal restaurants die niet goedkoop zijn maar dan wel weer een speciale ervaring bieden.

Opvallend aan het lijste is dat er qua geografische ligging van de restaurants niet gelijk duidelijk wordt dat veel goede opties vlak bij elkaar liggen. Je vindt ze immers op plaatsen door heel Nederland. Het voordeel hiervan is dat er altijd wel een goed restaurant is te vinden wat aardig in de buurt ligt van waar je jezelf op dat moment bevindt. Waar je uiteindelijk wilt gaan eten hangt natuurlijk ook maar net af van wat van type restaurant je houdt en waar je precies naar op zoek bent.

De prijzen in de lijst met de allerduurste restaurants van ons land liggen niet ontzettend ver uit elkaar. Deze varieert van ongeveer 100 euro tot rond de 160 euro. Dit geldt dan wel voor een driegangenmenu. Opvallend is dat wanneer er naar de hoogste prijzen voor een driegangenmenu wordt gekeken de restaurants in het lijstje die in onze hoofdstad liggen vrij hoog staan. Dit heeft uiteraard deels met de locatie te maken. Toch staan deze in de lijstjes met allerbeste restaurants en qua Michelin sterrenstatus niet helemaal bovenaan de pikorde. Hoe dan ook is het wel duidelijk dat je ook hier geweldig kunt eten. Voor sommigen zijn de prijzen misschien enorm hoog maar een avondje uit eten op deze plaatsen staat wel garant voor een waar culinair spektakel vol met hoogtepunten.