Wat is de betekenis van horeca?

december 23, 2018

Eigenlijk is het woord horeca niets meer dan een samenvoeging van de begrippen hotel, restaurant en café. Het gaat hier dus eigenlijk om een soort verzamelnaam voor verschillende onderdelen in de gastronomie. Iemand die aangeeft in de horeca werkzaam te zijn bedoelt hier dan dus ook mee dat deze in een van deze soorten horecaondernemingen werkt.

Er zijn verschillende organisaties die zich inzetten voor de horeca. Dit doen zij dan zowel voor horecaondernemers als voor werknemers. Over het algemeen is het bekend dat mensen in de horeca vaak hard werken en lange dagen maken voor een niet al te riant salaris. Daarom is het ook normaal om bij een goede service een fooi te geven in een bar, restaurant of hotel.

Een goede service en prettige ervaring is essentieel voor klanten in deze sector. Wanneer dit goed in orde is, zullen zij immers vaker terugkeren en dit is wel iets waarvan horecaondernemers het moeten hebben. Door bezoekers in de watten te leggen met goede producten en een goede service zal dit de klandizie alleen maar ten goede komen waardoor de onderneming een stuk succesvoller zal worden.