De smaak van Zeeland

april 1, 2018

Als er een provincie is in ons land die zich onderscheidt doordat je er enorm goed kunt eten is dat Zeeland wel. Dit is natuurlijk logisch, door de ligging aan de kust beschikt men hier over enorm goed eten en je vindt de roots van deze provincie dan ook terug op de menukaarten van de beste Zeeuwse restaurants. Maar wat is het precies dat de Zeeuwse keuken zo bijzonder maakt? Je leert hier in vogelvlucht over al het goede wat men in Zeeland op eetgebied te bieden heeft.

De meeste Zeeuwse gerechten zijn gezond en de vis komt rechstreeks vanuit de zee en is geroemd in Zeeland zelf maar ook ver daarbuiten. Wie heeft er niet van Zeeuwse mosselen gehoord? Alleen dit al is een uitstekende reden om eens naar Zeeland te gaan. Ook de kreeft is heerlijk maar hiervoor zit je wel aan een bepaald seizoen gebonden. Daarbij kun je genieten van heerlijke Zeeuwse dranken zoals bijvoorbeeld een biertje uit de streek wat het totaal nog beter maakt.

In verschillende grotere, maar ook in de kleinere, Zeeuwse plaatsen zijn talloze restaurants te vinden waar je verukkelijk kunt eten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Terneuzen, Vlissingen en Middelburg. Allemaal steden die bulken van de klasse restaurants met allerlei Zeeuwse specialiteiten. Je bent dan ook eigenlijk niet echt in Zeeland geweest waneer je er niet typisch Zeeuws gegeten hebt. Ook qua prijsklasse is er voor ieder wat wils. Zo zijn er een aantal vrij dure restaurants maar kun je er ook voor een wat zachter prijsje prima uit de voeten.