Wat zijn de beste restaurants van Nederland?

mei 4, 2018

Er zijn een aantal restaurants in Nederland die zeer bijzonder te noemen zijn. Dit komt door hun verschillende kenmerken en speciale kwaliteiten. Echter zijn er slechts twee die over het hoogst haalbare aantal sterren beschikken. Deze zijn uiteraard niet goedkoop maar hebben niets voor niets zo’n enorme waardering. Hier uit eten gaan, is met recht fantastisch te noemen. We nemen hier alvast een kijkje achter de schermen bij de twee beste restaurants van Nederland.

Jaarlijks komen er verschillende restaurants bij die voorheen nog geen sterren hadden of er weer een bij hebben gekregen. Toch blijkt het eveneens moeilijk om aan de top te blijven staan nadat deze bereikt is. Dit is logisch, want hier is wel degelijk een bepaalde creativiteit en drive tot vernieuwing voor nodig. Wanneer een bepaald restaurant echter over deze eigenschappen beschikt is in principe alles mogelijk. Op de onderstaande plaatsen is dit wel degelijk aanwezig en weet men op een positieve manier de gasten toch steeds weer te verrassen. Dit zijn dan ook met goede redenen de enige twee restaurants met 3 Michelin sterren die ons land rijk is.

De Librije in Zwolle

Deze naam prijkt al enige tijd aan de absolute top en is dan ook bekend bij culinaire liefhebbers in ons land en ver daarbuiten. Dit restaurant bevindt zich net als het gelijknamige hotel in de plaats Zwolle. Het gebouw alleen al is imposant. Dit is namelijk vroeger een gevangenis geweest. Maar van deze kille sfeer is inmiddels niets meer overgebleven. Vanaf het moment dat je hier aanschuift, zul je genieten van alles wat je voorgeschoteld krijgt. Op verschillende websites krijgt de Librije louter positieve beoordelingen, wat natuurlijk geen toeval kan zijn.

De Leest in Vaassen

Dit restaurant is gelegen in het Gelderse Vaassen. Het bestaat inmiddels alweer bijna twintig jaar en is niet meer uit de lijst met Nederlandse top restaurants weg te denken. Al het goede werk wat hier gedaan werd, zag men beloond toen er een aantal jaar geleden bekend werd dat De Leest een derde Michelin ster toegewezen kreeg. Inmiddels is het restaurant recentelijk van een nieuwe inrichting voorzien en zodoende blijft het de gasten telkens weer verrassen. Dit is een van de grootste redenen dat het dan ook samen met de Librije het enige Nederlandse restaurant met drie Michelin sterren is.